Gå til hovedindhold

Skrot rapport og stop udlicitering af ældrepleje

I TV2-udsendelse 3. juni ”Velfærd til salg” sættes der fokus på Produktivitetskommissionens rapport. Eksemplerne på, hvor godt det er at overlade drift af plejehjem til private firmaer holder simpelt hen ikke vand. Enhedslisten kræver nu, at Produktivitetskommissionens rapport skrottes. Enhedslisten vil have et midlertidigt stop for udlicitering af ældrepleje, til tingene er ordentlig undersøgt.

Finn Sørensen, kommunalordfører for Enhedslisten, udtaler

- Produktivitetskommissionens rapport er under al kritik. Det ligner politisk bestillingsarbejde, hvor konklusionen om, at det er billigere og bedre at overlade ældrepleje til private, er givet på forhånd. Det findes der ingen dokumentation for, og det modsiges af virkeligheden.

- En så fejlbehæftet rapport kan ikke danne grundlag for politiske beslutninger, der kan have så store konsekvenser for vores ældre medborgere, deres pårørende og personalet.

- Metoden er under al kritik. Hvorfor har man ikke spurgt beboerne og deres pårørende. Så havde man fået et helt andet billede. Og hvorfor har kommissionen ikke kigget på de negative erfaringer fra Sverige? Det skulle vel ikke være fordi, de modsiger Kommissionens forudfattede meninger om at udlicitering er godt?

- Det er hovedløst at fortsætte udlicitering af ældrepleje ud fra en myte om at de private kan gøre det bedre og billigere. Den kommende regering må indføre en ”time – out” – et stop for udlicitering af ældrepleje, indtil det er ordentligt belyst, hvilke konsekvenser det får for vores ældre og syge medborgere.

Torsdag, 4. juni 2015 - 10:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]