Gå til hovedindhold

Trods alt forskel på rød og blå

Regeringens velfærdsudspil tydeliggør forskellene på rød og blå, men det er uforståeligt, at regeringen ikke vil afsætte en krone til et trygt dagpengesystem.

- Udspillet viser, at der trods alt stadig er forskel på rød og blå blok. Men det viser også, at der bliver brug for en stærk venstrefløj til at holde regeringen fast og sikre, at de mennesker, der er hårdest ramt af krisen, nu får den hjælp og respekt, de har krav på, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er positivt, at regeringen vil investere lidt mere i velfærd end Løkke. Men hvorfor vil regeringen for eksempel ikke afsætte en krone til et trygt dagpengesystem?

Trods alt forskel på rød og blå

- Jeg er selvfølgelig glad for, at regeringen i de kommende år vil bruge flere penge på velfærd. Det markerer jo en klar forskel til Løkke og co., som vil bruge hver eneste krone, de kan finde, til skatterabatter, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er helt nødvendigt at afsætte flere penge til velfærd. Vi ved, at der kommer flere ældre, som har brug for pleje, og vi ved, at udgifterne til sundhed stiger, når der kommer nye behandlingsmetoder. På den baggrund er det reelt en skrabet velfærd, som regeringen lægger op til. Det er ikke et perspektiv for at udvikle velfærden, men kun for lige at holde den gående.

Ingen penge til syge og arbejdsløse

Enhedslistens politiske ordfører er desuden uforstående over for, at der ikke er blevet afsat penge til de danskere, der er ramt af arbejdsløshed.

- Jeg undrer mig i den grad over, at regeringen ikke vil afsætte en eneste krone til de arbejdsløse. Ikke én eneste krone til at rette op på dagpengekatastrofen. Det er bare ikke godt nok, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen. 

- Regeringen siger, at krisen er slut. Men under krisen blev der gennemført voldsomme nedskæringer over for mennesker ramt af arbejdsløshed, sygdom eller handikap. De mærker konsekvenserne af nedskæringerne hver eneste dag. For dem er krisen absolut ikke slut!

Tirsdag, 26. maj 2015 - 18:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]