Gå til hovedindhold

Pant på tyske dåser er markant sejr for miljøet

Mere en 10 års pres fra blandt andet Enhedslisten har nu resulteret i en aftale om betaling af pant på øl og sodavandsdåser købt i Tyskland.

Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen udtaler:

- Denne pant vil betyde, at vi langt færre dåser vil ligge og flyde på gaderne og i naturen. Køer vil slippe for at få deres maver ødelagt af dåser, som bliver smidt i landbrugsområder. Alt i alt en kæmpegevinst for miljøet og naturen.


Uansvarlig højrefløj

Ifølge Per Clausen vil den nye aftale komme de danske butikker til gode, og aftalen vil desuden gavne miljøet på grund af den mindre transport fra handel syd for grænsen.

- Indførelsen af pant vil også reducere grænsehandelen til fordel for omsætningen i danske butikker og beskæftigelsen i Danmark. Reduceret grænsehandel vil også betyde mindre forurening som følge af transport – også her er der kun fordele. Set i det lys er det helt ubegribeligt, at højrefløjen ikke vil være med. Populisme, kynisme og uansvarlighed præger deres holdning i denne sag.

Onsdag, 20. maj 2015 - 17:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]