Gå til hovedindhold

Højrefløjen vil svække beskyttelsen af natur, miljø og dyrevelfærd

Højrefløjens angreb på danske regler for beskyttelse af natur, miljø og dyrevelfærd kan få alvorlige konsekvenser.

EU's minimumsstandarder skal ikke diktere forholdene i dansk natur.

Miljø-, fødevare og dyrevelfærdsordfører Per Clausen siger:

- Når højrefløjen går til angreb på de danske regler for beskyttelse af natur, miljø og dyrevelfærd, så handler det ikke om overimplementering af EU-regler. Det handler om, at de vil svække beskyttelsen af natur, miljø og dyrevelfærd.

- Højrefløjens budskab er klart: Danmark skal på alle områder ned på EU's minimumsstandarder. Det vil få katastrofale konsekvenser for vores natur, miljø og dyrevelfærd og er også et opgør med en strategi, hvor skrappe regler i Danmark har været med til at forberede dansk erhvervsliv på fremtidens krav.

- Enhedslisten støtter, at der skal være åbenhed og gennemskuelighed omkring gennemførelsen af EU-lovgivning – og den åbenhed har det skortet på lige siden 1972. Det rimelige krav om åbenhed skal dog ikke misbruges til at forringe vores beskyttelse af natur, miljø og dyrevelfærd.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]