Gå til hovedindhold

GMO-afgrøder skal forbydes i Danmark

Folketinget behandler i dag et forslag fra Enhedslisten om fuldstændigt forbud mod at dyrke genmodificerede afgrøder i Danmark.

Forslaget bliver støttet af Greenpeace.

Konsekvenserne ved GMO kan være uoverskuelige

Enhedslisten foreslår først og fremmest et totalforbud, fordi de sundhedsmæssige risici forbundet med GM-afgrøder endnu er uafklarede.

- I Enhedslisten mener vi ikke, at vi bør spille hasard med befolkningens helbred ved at tillade den slags afgrøder i landbruget. Konsekvenserne kan blive uoverskuelige både for miljø og mennesker, siger miljøordfører Per Clausen.

- GMO kan desuden forhindre den omlægning til økologi, som vi ønsker for landbruget. For der er en meget stor risiko for, at GMO-afgrøder breder sig til ellers GMO-fri områder. Både som følge af planternes biologi og menneskelige fejl.

Et GMO-forbud vil reducere bureaukrati

Hvis Enhedslistens forslaget vedtages, så vil der desuden være penge at spare som følge af mindsket bureaukrati. 

- Ved at nedlægge et fuldt forbud mod dyrkning af genmodificerede afgrøder sparer vi store udgifter til bureaukrati i behandlingen af de enkelte sager, forklarer miljøordfører Per Clausen. 

- De penge kan vi nyde godt af andre steder. Eksempelvis til at øge fødevarekontrollen og forbrugeroplysningen.


Læs Enhedslistens beslutningsforslag om forbud mod GMO i Danmark

Tirsdag, 12. maj 2015 - 8:32

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]