Gå til hovedindhold

Total borer videre trods forbud

Firmaet Total tilsidesætter Energistyrelsens pålæg om øjeblikkeligt at stoppe skifergasboring.

Sådan lyder meldingen fra lokale.

Klima- og energiordfører Per Clausen udtaler:

- Jeg har netop fået bekræftet fra lokale folk, der følger skifergasboringerne i Nordjylland, at firmaet Total ikke har tænkt sig at rette sig efter Energistyrelsens påbud om øjeblikkeligt at stoppe boringerne, og at politiet har måttet gribe ind for at stoppe boringen.

- Jeg har nu opfordret klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen til at gøre det klart for virksomheden, at hvis de tilsidesætter dansk lovgivning og myndigheder, trækkes hele tilladelsen øjeblikkeligt tilbage.

- Firmaet har tilsyneladende ikke nogen respekt for dansk lovgivning og myndigheder, og at virksomheden således allerede nu bevidst overtræder tilladelser, mindsker ikke just frygten for miljøkonsekvenserne af firmaets aktiviteter.

- Jeg har derfor også bedt ministeren svare på, hvilke tiltag han vil sætte i værk for at forhindre, at firmaet fremover undlader at overholde regler og rammer for tilladelsen, herunder fx at indføre en skærpet kontrol med firmaets aktiviteter.

Onsdag, 6. maj 2015 - 17:13

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]