Gå til hovedindhold

Enhedslisten: 140 socialarbejdere til Nørrebro

1:1 hedder planen fra Enhedslisten, der vil have en socialmedarbejder, hvergang der sendes en politibetjent på gaden. "Vi har ikke brug for mere symbolpolitik," siger MF Johanne Schmidt-Nielsen og socialborgmester Mikkel Warming. Oppositionen bakker op om 1:1 planen.

For hver politibetjent man afsætter ekstra til f.eks. bandekriminalitet - så skal der også afsættes en socialarbejder. Forholdet skal være 1:1. Det foreslår Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen (MF) og Københavns Socialborgmester, Mikkel Warming. 1:1 Planen kan ikke løse den nuværende bande-konflikt, men skal sikre, at København ikke oplever samme type vold og mord om tre, fem og 10 år.

"Når kriminelle likviderer hinanden og dræber uskyldige i processen, så er det en politiopgave. Når udsatte og kriminalitetstruede unge skal synes det er sjovt at gå i skole, have et meningsfyldt fritidsjob og et alternativt livsindhold - så er det en opgave for socialarbejdere", siger Mikkel Warming

Johanne Schmidt-Nielsen bor ved Blågårds Plads på Nørrebro og har urolighederne tæt på livet:

"Regeringen har de sidste otte år talt om dem og os, de har lagt kommunerne i en økonomisk benlås og så har de sammen med DF hævet straffene. Men har det gjort min by mere fredelig? Nej tvært imod. Det er flere avisoverskrifter i at smide folk med våben ud af landet, end det er at tale for opsøgende socialarbejdere, som skal holde børn i folkeskolen, men den sociale indsats er helt afgørende for at stoppe fødekæden. Hvis vi vil gøre København mere fredelig igen, så skal vi prioritere den sociale indsats ligeså højt som politiindsatsen".

Læs mere i Information.

Torsdag, 5. marts 2009 - 0:06

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]